top of page

Dubbla kryss i Borås för herrlaget inför avslutande tre hemmamatcher!Herrlaget var i Borås i helgen och tog sig an Kalmar TK och Elfsborgs Tennis. Det blev två tuffa och rafflande matcher där vi i båda dagarna startade med segrar i dubbelmatchen genom bra spel från John Falke/Leon Grundström.


På lördagen spelade spelade John, Linus och Stefan singelmatcherna. Både Linus och Stefan fick en vädligt tuff start och förlorade första set klart. Båda två repade mod och spelade upp sig och tog andra andra set. Båda två får en fin start i matchtiebreak där Linus går upp till 3-1 och Stefan 2-0. Tyvärr höll det inte hela vägen för varken Linus eller Stefan och båda två förlorade med 7-10 i matchtiebreak. I ungeför samma sekvens som Stefan och Linus match var klara slog John in setbollen mot Kalmars etta Adam Svensson, 6-2.

John visar upp ett stabilt spel även i andra set och vinner även det setet med klara 6-2.

KTK-Kalmar delar på poängen, 2-2.


KTK får en lika fin start på söndagen där Falke/Grundström visar upp en fin dubbel och vinner med 6-2, 7-5.

Inför söndagens singelmatcher ställer KTK upp med en annan uppställning. Samuel, Philip och Leon.

Samuel möter Elfsborgs duktiga förstasingel Filip Stidell. Stidell visar prov på mycket fin tennis och vinner 6-0, 6-2.

Cassels första set är jämt och båda håller sina servar. Vid 5-4 går Philip upp till 0-40 i hemmaspelarens serve. Tyvärr lyckas inte Philip stänga setet och det går till tiebreak där Ivarsson är starkast och vinner 7-3. Tyvärr skadar sig Philip i samband med setbollarna och tvingas ge upp vid 6-7,1-2. Elfsborg går upp till ledning 2-1 inför avslutningen för Leon Grundström på tredjesingeln.

Leon visar prov på styrka och vänder ett underläge i förstaset med 2-5 till seger med 7-6. I andra set så följs de åt upp till 6-5 innan Leon lyckas breaka och vinna med 7-6-7-5.


KTK-Elfsborg 2-2


Nu ser laget enormt mycket fram mot att få avsluta årets serie med tre raka hemmamatcher inför alla fantastiska medlemmar. Nu hoppas hallen kommer att koka under matcherna!

Onsdag 13/12 kl.16.00 mot Ullevi TK

Lördag 16/12 kl.10.00 mot Söndrums TK (samtidigt möts Ullevi TK-Varbergs TK)

Söndag 17/12 kl.10.00 mot Varbergs TK (samtidigt möte Söndrums TK-Ullevi TK)


På onsdagen kommer det att bli tre insläpp,

dubbel (bana a) kl.16.00

singel 1 (bana a) och singel 3 (bana c) cirka kl.17.45

Singel 2 (bana a) cirka 19.30.


På lördag och söndag kommer KTKs matcher spelas på bana a

Start kl.10.00 Dubbel

följt av

Singel 1

Singel 3

Singel 2


Tabell, resultat och spelprogram

Comments


bottom of page