top of page

Två poäng efter första helgen för herrarna!


Herrarna började årets serie med en förlust och en seger.


Lördag 2/12, KTK-Helsingborgs TK

På lördagen stod ett ungt och duktigt Helsingborgs TK för motståndet. Matcherna börjar alltid med en dubbel som sedan följs av tre singelmatcher.


Cassel/Falke startar starkt och gick fram till 5-1 och vinner första set 6-4. Andra set omvända siffror där Helsingborgs TK tar andra set 6-4. Ett jämnt matchtiebreak där KTK leder 6-4 och har ett fint läge för att stänga matchen. Tyvärr förlorar vi ett par viktiga poäng och dubbeln går till HTK med 7-10.


Linus Olausson hade en tuff uppgift då han ställdes mot HTKs etta, Albert Widell. Linus gör en okej match men förlorar 0-6,2-6.

John Falke mötte Luas Andersson på andrasingeln. John står för en gedigen insats 6-2,7-6.

Samuel Börjesson gick in på en tredjesingel mot Tim Malmqvist där dessvärre Tim var den starkare för dagen och vann med 6-4, 6-4.

HTK vinner därmed med 3-1.


Söndag 3/12, KTK- ATL Lund

Falke/Carlson representerade KTK i dubbeln. Det var en svängig inledning med mycket break. En stark avslutning gjorde att KTK kunde ta första set 6-4. Andra set står och väger innan firma Falke/Carlson stänger matchen efter 6-4 i andra set. Starkt boys!


Singlarna startade samtidigt men först klar blev Falke efter en stabil insats på andrasingeln mot Jacob Svantesson. 2-0 KTK.

Samtidigt som att John slog in matchbollen så gick Stefan Zoric in i ett matchtiebreak efter 6-3, 4-6 i de första seten. Stefan fick en bra start i matchtiebreak och gick upp till 5-1 direkt. Stefan slår in matchbollen till 10-3 och KTK har ointagligen 3-0.


Linus Olausson gör en heroisk insats mot ATL Lunds etta Wolmar Boris-Möller där de baslinerally efter baslinjerally avlöser varandra. Efter nästan TRE timmars spel får Linus se sig besegrade med 5-7, 6-4, 6-10.

KTK slår ATL Lund med 3-1 och startar serien med två poäng efter första helgens spel.


Tack till alla KTKare som var på Ullevi och stöttade laget. Vi var flest i hallen, otroligt starkt!


Nu är serien igång och vi laddar för en helg i Borås nästa helg då Kalmar TK och Elfsborg Tennis står för motståndet innan vi vänder hem för tre avslutande hemmamatcher den 13/12, 16/12 och 17/12.


Resultat, tabell och spelprogram hittar ni nedan,Comments


bottom of page