Kungsbacka Tennisklubb

Besöksadress: Lindälvs gata 15

Epost: info@ktk.nu

Klubbens historia

Kungsbacka Tennisklubb bildades den 4 maj 1917. Den första egna utebanan togs i bruk 1923. Inomhushallen, nuvarande Tingbergshallen, invigdes 1934.

1938 fick klubben sin första svenska mästare, Elof Thorén, i herrdubbel. Elof blev senare också svensk mästare i singel 1940. 1968 invigdes utetennisbanor vid Tingbergsvallen och 1969 tillträdde Ingmar Hedelin som ordförande. 1972 togs plasthallen i bruk, Jonas Svensson blev svensk mästare, både inne och ute i 12-årsklassen och Erik "Kirren" Svensson debuterade i landslaget. 1986 invigdes vår nuvarande tennishall, då med två banor. 1987engageras Kjell Johansson som tränare i klubben.

Juniorverksamheten

Träning för juniorer är den enskilt största delen av föreningens träningsverksamhet. Vi ska genom en kvalitetsfylld breddverksamhet skapa intresse för tennis och ge goda förutsättningar för många av våra juniorer att ta steget till att bli tävlingsspelare. Vi ska alltid eftersträva kvalitet och kontinuitet i träningen med så välutbildade tränare som möjligt.

Vuxenträning

Träningen för våra vuxna har sin stora dag på tisdagskvällarna då vi har tio grupper igång. Sen erbjuder vi även träning för vuxna på vardagar dagtid. Här får du som vill bättra på din tennis möjlighet att få goda råd hur du skall utveckla din teknik och dina taktiska färdigheter.

Tennis bollar

Vår personal och styrelse

Patrik Larsson tillträdde som klubbchef den 4 augusti 2014. Han är 38 år gammal och bor i Onsala tillsammans med sin fru Johanna och deras söner Anton & Filip.

Peter Broman är chefstränare och  är 43 år gammal. Peter bor i Onsala med sin fru Cecilia och deras 3 barn, Emelie 16 år, Smilla 13 år och Saga 4 år.

Annette Gustavsson hjälper er i frågor som berör abonnemang, shop, medlemsfrågor och fakturor. Tränare Patrik Börjesson är tennis och idrottsfostrad i Falkenberg. Utbildad på Bosöns idrottskonsulentlinje i 3 år och Idrottshögskolans tennislinje 3 år.

Tränare Philip Cassel är 28 år och är nyinflyttad till Kungsbacka med sin sambo Linn och deras hund Yoda.

Faciliteter

Hos Kungsbacka Tennisklubb hittar du både inomhusbanor samt utomhusbanor. Totalt finns 6 innebanor och 4 utebanor. Hos klubben finns även gym, café och shop.

nyabanor3.jpg